Οι εταιρείες εξελίσσονται σήμερα σε έναν εκ βάθρων ψηφιακό κόσμο, όπου το Διαδίκτυο δεν περιορίζεται πλέον, στο να αποτελεί πύλη πληροφοριών. Πρόκειται για ένα εκτεταμένο οικοσύστημα που περιλαμβάνει πλέον την επικοινωνία/διαφήμιση, το δίκτυο διανομής προϊόντων και υπηρεσιών (βλ. e-shops, marketplaces) και φυσικά τον χρήστη ως κεντρικό πυλώνα.

Ωστόσο, η εφαρμογή της ψηφιοποίησης στον επιχειρηματικό κόσμο, παραμένει σπασμωδική και άναρχη. Κι αυτό γιατί :

Oι επιχειρήσεις δεν έχουν κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει ψηφιακός μετασχηματισμός και ποια είναι τα οφέλη, ώστε να θέλουν να μπουν στην διαδικασία.

Υπάρχει έλλειψη γνώσης των εταιρειών ως προς τη στρατηγική υιοθέτησης για την επιτυχία στην νέα ψηφιακή εποχή. Πολλές επιχειρήσεις θέλουν, αλλά δεν καταφέρνουν να εμπλέξουν όλη την εταιρεία στην διαδικασία.

Με απλά λόγια, οι επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν ούτε γιατί πρέπει να μπουν στην διαδικασία, ούτε και πως να ολοκληρώσουν την διαδικασία με επιτυχία.

Οφέλη (Γιατί μια επιχείρηση να μπει στην διαδικασία)

Κάθε επιχείρηση πρέπει να μεταμορφωθεί για να παραμείνει ανταγωνιστική σε έναν κόσμο που αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Η ψηφιοποίηση της επιχείρησής θα σας επιτρέψει να εδραιώσετε και να ευθυγραμμίσετε όλες τις ψηφιακές σας προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων σας.

Θα σας βοηθήσει:

  1. να βελτιώσετε τις οικονομικές επιδόσεις σας και
  2. να κερδίσετε σε ανταγωνιστικότητα

Πρόκειται για μια διαδικασία συνεχούς βελτίωσης, δεδομένου ότι μια ψηφιακή στρατηγική πρέπει να προσαρμόζεται συνεχώς, ώστε να αξιοποιεί νέες ευκαιρίες.

Διαδικασία (Πως γίνεται η διαδικασία)

O ψηφιακός μετασχηματισμός είναι βέβαιο ότι προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες στις επιχειρήσεις, αλλά εγκυμονεί και σημαντικούς κινδύνους. Ο βασικός κίνδυνος είναι ότι αν δεν γίνει σωστά, θα αποτελέσει απλώς μια υπερφίαλη σπατάλη δυνάμεων.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αφορά το σύνολο της εταιρείας και όχι μεμονωμένα τμήματα. Αυτό κάνει τον σχεδιασμό της στρατηγικής και των βημάτων περίπλοκο, αλλά αναγκαίο.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να απευθυνθείτε σε μια εξειδικευμένη εταιρεία, που θα εντοπίσει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η δική σας εταιρεία, ώστε να δείτε τα οφέλη της μείωσης του κόστους των διαφόρων διαδικασιών άμεσα και την αύξηση της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας από το πρώτο έτος. Πρέπει δηλαδή να στηθεί μια custom ψηφιακή στρατηγική, που θα σας οδηγήσει με ασφάλεια στην άλλη πλευρά. Στην πλευρά των επιχειρήσεων που θα εκσυγχρονιστούν διασφαλίζοντας την βιωσιμότητα τους και θα κερδίσουν την δυνατότητα κυριαρχίας στην αγορά τους την επόμενη 20ετία.

Συμπέρασμα

  • Αλλαγή

Η ψηφιοποίηση είναι η αλλαγή κουλτούρας σε θέματα προσαρμοστικότητας και εξωστρέφειας απέναντι στις αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο.

  • Ευκαιρία

Η ψηφιακή εξέλιξη αποτελεί ανάγκη επιβίωσης, αλλά και ευκαιρία κυριαρχίας στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

  • Συνεχής διαδικασία

Αυτή η συνεχής διαδικασία, η οποία προϋποθέτει τη δημιουργία και εφαρμογή μιας ψηφιακής στρατηγικής, είναι απαραίτητη για τη μελλοντική επιτυχία οποιουδήποτε οργανισμού.

Έχουμε βοηθήσει δεκάδες επιχειρήσεις να κάνουν το ψηφιακό βήμα και να επικρατήσουν έναντι του ανταγωνισμού. Ζητήστε να κλείσουμε μια συνάντηση για μια δωρεάν παρουσίαση και δείτε πως μπορεί η ψηφιοποίηση να συμβάλει στην ανάπτυξη της εταιρείας σας.

Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος
και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.


Τι από τα παρακάτω σας ενδιαφέρει;Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμφωνείτε με την αποθήκευση και διαχείριση των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Στην B2B Digital Clusters δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το απόρρητο σας, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.